torstai 19. huhtikuuta 2012

Chocolate-tour ja Sechseläuten

Oltiin maanantaina vierailulla Freyn suklaatehtaassa. Lähdettiin aamulla kahdeksalta liikkeelle ja mä ainakin olin ihan poikki vielä sunnuntain aamuherätyksestä. Väsymys unohtui täysin kun saavuttiin 45 minuutin päästä suklaatehtaalle- siellä odotti kahvitarjoilu ja croissantit!

Aamukahvien jälkeen siirryttiin katsomaan esittelyvideota suklaan valmistuksesta. Se oli niin cheesy video! :D Siinä lapsenlapsi tuli isoisän luo ja ne huomaa, ettei kaapeissa oo yhtään suklaata. Sitten isoisä vie tytön kellariin ja paljastuu et isoisällä on laitteet suklaan valmistukseen ja ne alkaa ite tehä suklaata vaihe vaiheelta. Kun äiti tulee hakemaan tytärtään kotiin ne on tehnyt vaikka mitä konvehteja ja suklaapupuja koko kellarin täyteen. Videon jälkeen kyl arvostaa ihan eri tavalla suklaata, koska valmistuksessa on niin monta eri vaihetta ja se vie aikaa. Ainakin mut se yllätti täysin et kuinka monta vaihetta mahtuu pavusta valmiiseen suklaaseen, ei se vissiin ookaan niin et sulatetaan vaan ne pavut ja vähän sokeria sekaan ja avot!

Videon jälkeen siirryttiin pukemaan sellaset valkoset elintaviketyötakit, hatut ja kengänsuojukset. Myös kaikki korut piti ottaa pois. Kierroksen aikana kierreltiin tehtaan eri tuotantolinjoilla ja pysähdyttiin ainakin viis kertaa maistelemaan eri tuotteita aina suklaalevyistä konvehteihin. Oli tosi mielenkiintoista nähdä millaset tuotantolinjat suklaata valmistaa ja siellä niitä joulupukki-suklaaukkoja valmistettiin täyttä häkää, tehdas valmistautuu jo joulun sesonkiin. Kierroksen jälkeen olin niin ähky, etten ois enää pystynyt syömään suklaata! Saatiin vielä kassit kotiinviemisiksi ja tehtaanmyymälästä oli mahdollisuus ostaa vielä lisätuliaisia.

Aamukahvilla

Annika

Jou!

Daniel sai partasuojuksen

Koko porukka



Tuliaispussukat

Suklaata, suklaata!


Illalla Zürichissä oli tapahtuma nimeltä Sechseläuten. Se on perinteinen kevätjuhla, joka julistaa taakse jäänyttä talvea. Sechseläuten alkaa paraatilla, joka kiemurtelee pitkin keskustaa kolmen tunnin ajan. Kuudelta jättimäinen talvea symboloiva lumiukko Böögg sytytetään palamaan. Jos Böögg palaa nopeasti on luvassa lämmin kesä, jos taas hitaasti luvassa on viileä kesä. Palaminen on yleensä kestänyt 6-26 minuuttia ja aika lasketaan sytytyksestä Bööggin pään räjähtämiseen- brutaalia! Tänä vuonna palaminen kesti 12 minuuttia ja 7 sekuntia eli luvassa on suht lämmin kesä, ainakin Böögg- oraakkelin mukaan. :D Sateinen ilma ei innostanut jäämään keskustaan pidemmäksi aikaa, joten otettiin hodarit kojusta ja lähdettiin takaisin kotiin.



Paraati

Oltiin liikkeellä MWS-porukalla

Paraati

Böögg

:)

It´s on fire!

Böögg liekeissä

Talvi on takana ja kevät on alkanut- Böögg on poltettu!

Annikalla oli hodarinälkä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti