keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Ensimmäinen viikko Zürichissä

Kun vuosi sitten mietin, että minne hakisin vaihtoon oli mulla muutama toive. Ensinnäkin halusin maahan, joka muistuttais Suomea ja jossa pärjäis englannilla. Se helpottaa huomattavasti elämää kun saa asiat hoidettua mutkattomasti ja tietää et ne todella tulee hoidetuks. Toiseks halusin maahan, joka on euroopassa ja mahdollisimman lähellä kaikkea. Halusin reissata ja nähdä mahdollisimman paljon. Tässä mielessä Zürich on tosi ideaali, sillä siitä on lyhyt matka kaikkialle. Kolmanneks halusin kaupunkiin, joka on suurempi kuin Turku, muttei kuitenkaan miljoonakaupunki. Oon asunu koko ikäni Turussa ja tuntui hyvältä muuttaa kaupunkiin, jossa kaikki on vähän isompaa, mutta kuitenkin hallittavissa. Kaikki kriteerit täytty Zürichin kohdalla ja olinkin tosi onnellinen et mut hyväksyttiin opiskelemaan tänne. Tuntui hyvältä ajatukselta muuttaa täysin uuteen kaupunkiin ilman että tuntee sieltä ketään. Tiesin, että Suomessa kaikki asiat on hyvin, joten oli helppo lähteä. Tottakai harmittaa kaikki asiat mistä jää paitsi, mut toisaalta mietin et koen niin paljon kivoja juttuja, ettei se tuu harmittamaan sit jälkikäteen.

Lauantaina 4.2 lentokone lähti Turusta kohti Zürichiä. Olin tosi odottavalla ja hyvällä fiiliksellä! Matkalla rautatieasemalta asunnolle mua tuli auttamaan kolme eri ihmistä mun matkalaukkujen kanssa. Tuli heti hyvä kuva paikallisista, kun kaikki oli niin ystävällisiä. Löysin lopulta mun huoneeseen ja yllätys oli suurin kun näin että se oli keltainen! Nyt jälkeenpäin mietittynä voin sanoa, et asiat vois olla pahemminkin. Osan huoneet on tummanruskeita tai limenvihreitä, joten keltanen on kuitenkin suht neutraali.



Tässä opiskelija-asuntolassa on 160 vaihtaria ja jokaisella on oma värikäs huone. Vessat ja suihkut on yhteiskäytössä. Alakerrassa on yks iso keittiö ja iso ruokailu/hengailutila. Kävin lauantaina itsekseni kiertelemässä keskustan kauppoja ja hain kaikkea tarpeellista shampoista piilolinssinesteeseen. Kaikki tuntu olevan tosi kallista Suomen hintoihin verrattuna ja näin jälkeenpäin ajateltuna ois voinu ottaa omat putelit mukaan Suomesta.

Sunnuntaina aamupäivällä skypetin alakerrassa ja kuulin, että jotkut puhui pöydän toisessa päässä suomea! Menin juttelemaan ja näin tutustuin Jonnaan. Jonna on kotoisin Espoosta, mutta opiskelee Turun kauppiksessa. Käytiin yhessä kaupungilla ostamassa ratikkakortit ja kiertelemässä ympäriinsä. Opin tuntemaan myös muita suomalaisia kuten Matildan, Annikan ja Elinan. Matilda on Helsingistä ja opiskelee siellä Hankenilla. Annika ja Elina on myös Turusta ja ollu täällä syyskuusta asti. Annika opiskelee Åbo Akademilla kauppatieteitä ja Elina opiskelee saksaa.

Maanantaina alkoi saksan kielen intensiivikurssi. Se pidettiin joka päivä 9-16. Kurssilla oli tosi hauskaa, ei todellakaan mitään tiukkapipoista oppimista! Ekalla viikolla pelattin erilaisia lastenpelejä ja saatiin lopuks suklaata palkinnoks sekä käytiin kahvilla vanhassa kaupungissa ja tehtiin esitelmä siitä kahvilasta. Perjantaina järjestettiin Stadtrally, joka on eräänlainen kaupunkisuunnistus. Siinä kierreltiin kolmen hengen ryhmässä ympäri kaupunkia etsien vastauksia kysymyksiin. Musta se oli hyvä tapa tutustua kaupunkiin ja siinä näki muutakin kuin pelkkää ydinkeskustaa. Tultiin takaisin koululle vähän ennen kolmea palauttamaan meiän vastaukset ja oltiin niin tyytyväisiä et päästiin sisälle lämpimään. Täällä kaks ekaa viikkoa oli tosi kylmää ja koko päivän kiertely ulkona oli suht arktista. Kun tulokset kerrottiin, saatiin tietää et oltiin tultu jaetulle toiselle sijalle! Oltiin niin yllättyneitä, sillä joukkueita oli varmasti lähes 30. Meille ja toiselle joukkueelle järjestettiin ekstrakysymys: Mikä on saksankurssien kaikkien 13 opettajan yhteenlaskettu ikä. Me arvattiin lähemmäs ja voitettiin perinteiset sveitsiläiset linkkuveitset! Perjantaina oltiin ulkona Papa Joe's- nimisessä paikassa Bellevuen lähellä. Oltiin ensin istuskelemassa alhaalla tässä asuntolalla ja Papa Joe's: ssa tanssittiin kolmeen asti. Meitä oli siellä joku 20 vaihtaria ja tunnelma oli tosi hyvä!



Lauantaina oltiin porukalla ikeassa. Mä ehin jo hajottaa yhen ikea-mukin (jokainen asukas täällä saa kaks paria mukeja, lautasia ja ruokailuvälineitä yms.), joten ikea-reissu tuli hyvään paikkaan! Tää huone oli suht kolkko, joten halusin tehdä siitä vähän viihtyisämmän. Ostin vaikka mitä tarpeellista ja vähän tarpeetontakin. Parasta oli syödä ikean lihapullat perunamuusilla ja puolukkahillolla.




Oon aina haaveillu korkkitaulusta, joten nyt ostin sellaisen. Lisäks mun oli ihan pakko ostaa gerbera ja sille värikäs kukkaruukku. Hi hii!





Sunnuntaina sitten saatiin eka alppikosketus ja oltiin laskettelemassa Flumserbergissä, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa!

4 kommenttia:

  1. Hei Henriikka !
    Loistava ajatus aloittaa blogin kirjoittaminen. Vaikka äitinä on päässyt kuulemaan kuulumisia on silti eri lukea niistä kirjallisesti. Esille tulee aina uusia asioita. Nyt kun olemme vierailleet luonasi Zurichissä, ymmärrämme miksi viihdyt siellä niin hyvin. Kannattaa katsoa kalenteria ja matkatarjouksia !! Odotan innolla kuulumisia lasketteluista - siitäkin mitä on lasketella jo iäkkään äitinsä kanssa Davosin rinteillä !! Blogipostia odotellen MARJO-äiti

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, blogi! Kiva lukea sun kuulumisia, pärjäile ja nauti! :) Anna

    VastaaPoista
  3. He hee! Se on kyllä totta, ettei aina muista kertoa kaikesta ja siitä tää blogi on kätevä. Seuraavaksi teen postauksen äitin ja iskän vierailusta eli siitä asiaa myöhemmin. :) Koitan nyt saada viikkoja kiinni ja tehtyä mahdollisimman monta postausta et pääsisin kirjottaa reaaliajassa.

    Ja Anna, kiva kun luet kuulumisia tätä kautta! Haleja sinne! :)

    VastaaPoista
  4. Hei

    Olen 24-vuotias opiskelija Helsingistä ja etsin juuri nyt kämppää/huonetta Zürichistä. Tulen muuttamaan Zürichiin Tammikuussa työharjoittelun vuoksi. Onko sinulla mitään ehdotuksia mistä voisin aloittaa asunnon etsimisen? Ehkä sinulla on kavereita jotka tarvitsevat kämppiksen? :)

    Olen kiitollinen kaikesta avusta

    //Martina

    VastaaPoista