sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Toinen viikko Zürichissä!


Sunnuntaina 12.2 oltiin laskettelemassa Flumserbergissä Jonnan, Matildan, Elinan, Carmenin ja Josienan kanssa. Flumserberg sijaitsee tästä n. 1,5 tunnin junamatkan päässä ja oltiin kaikki ihan fiiliksissä aurinkoisen sään takia. Lähdettiin liikkeelle kahdeksan jälkeen ja oltiin perillä kymmeneltä. Vuokrattiin sukset ja mä ostin kans laskettelulasit ja hanskat, koska en tajunnu ottaa niitä mukaan Suomesta. Onneks mul on niin kapee pää ja pienet kädet, ni sain ostettua molemmat lasten kokoa. Säästin siis rahaa mukavasti! Vähän yhdentoista jälkeen oltiin rinteissä ja ensimmäinen tunti meni vaan ihastellessa maisemia ja auringonpaisteesta nauttien. Rinteet oli tosi kivoja ja auringonpaiste kyl antoi lisänsä hyvään fiilikseen. Laskettavaa riitti hyvin koko päiväks.

Sukset vuokrattu ja valmiina rinteeseen!

Josiena ja Carmen


Ihana auringonpaiste!


Syötiin ulkona rinneravintolassa




                                                         Minä ja alpit taustalla


Ostin myöskin intersportista sveitsiaiheisen kumiankan. Joku vois kysyy et miks ihmeessä intersportissa myydään kumiankkoja, mut se siellä oli oma sveitsikrääsä-osasto. Eka mietin et oisin antanu sen äitille tuliaiseks, mut sit ihastuin siihen niin paljon et päätin et tää on mun kumiankkakokoelman ensimmäinen ankka. Mä haluun joskus sit aikuisena ison kylpyammeen minkä reunalle kerään kaikenlaisia kumiankkoja, niin tää ankka muistuttaa mua aina mun vaihdosta Sveitsissä.


Mun sveitsiläinen kumiankka


Toinen viikko kielikurssilla meni hauskasti! Tuntuu, että on saanu hyvin kerrattua kielioppia ja puhuu entistä rohkeemmin. Keskiviikkona oltiin tutustumassa paikallisiin nähtävyyksiin ja meiän ryhmä kävi Hallenstadiumissa. Se on euroopan kolmanneks suurin monitoimihalli ja siellä pidetään paljon konsertteja ja urheilutapahtumia. Meiän saksanopettaja tunsi sen paikan johtajan ja saatiin häneltä yksityiskierros hallissa. Sinne oltiin rakentamassa ubs-pankin kutsuvierastapahtumaa, joten sinne ois muuten ollu pääsy kielletty. Tehtiin stadionista iso posteri ja flyereita. Idea oli se et meiän ryhmä teki esitelmät Zürichin nähtävyyksistä ja mielenkiintosista paikoista ja toinen saksanryhmä teki esitelmät Sveitsin eri kantoneista. Sit torstaina pidettiin messut ja vierailtiin toistemme luokissa ja kuten kunnon messuvieraat esitettiin kiperiä kysymyksiä saksaks.


Meidän posteri


Lisäks kielikurssilla katottiin saksankielinen leffa nimeltä Ein Freund von mir ja katottiin saksaks dubattuna jakso How I met your mother-sarjaa. Kyl huomaa et kuuntelemalla oppii hyvin ja aattelinkin ladata muutaman sarjan ja kattoo ne saksankielisillä teksteillä. Kielikurssilla oli myös aiheena sveitsinsaksa. Se eroaa jonkin verran hochdeutschista eli kirjakielisaksasta. Jokainen ryhmä sai keksiä muutaman saksankielisen lauseen ja opettaja käänsi ne sveitsinsaksaks. Meiän ryhmä (minä ja kolme poikaa) halus tietää tärkeimmät kirosanat ja solvaukset. Tottakai!

Nämä sanat me halusimme sveitsinsaksaksi tietää





Toisten ryhmien sanat oli vähän kesympiä


Perjantaina oltiin saksankurssilaisten kanssa vierailulla Zürichin eläintarhassa. Näin paljon vaikka mitä eläimiä! Nyt on vielä lunta maassa niin kaikki eläimet ei ollu nähtävissä vaan moni aitaus oli tyhjänä. Eläintarhan yhteydessä on myös Masoala rainforest, joka on kuplahalliin rakennettu sademetsä. Uskon et eläintarha on kesällä viel hienompi, ni täytyy mennä sinne toisen kerran. Näin myös jotain mitä en tiedä olisinko halunnut nähdä, nimittäin norsun synnytysvideon. Zürichin eläintarhaan on joku pari vuotta sitten syntynyt norsuvauva ja siellä pyöri video synnytyksestä. Ei muuta kun omaa synnytystä odotellessa! :D

Gorilla ottaa lunkisti
Oranki irvistää

Kilpikonnia Masoala rainforestissa

Amurintiikeri



Perjantaina oltiin ulkona esn-partyissa Stuzissa (yliopistoalueella oleva paikka, muistuttaa ala-asteen liikuntasalia). Istuskeltiin ekaks tässä Meierwiesenstrassella ja kymmenen aikaan lähettiin Stuziin. Tää asuntolan ala-aula oli ihan täynnä ihmisiä ja lähettiin tästä kaikki samaan aikaan liikkeelle. Oltiin kyl aikamoinen ja kohtuu äänekäs näky ku hypättiin ratikkaan. Meitä oli kuitenkin lähemmäs 50 ja muut ihmiset katto kauhuissaan et mikä ihmeen porukka tänne ratikkaan tuli. Jouduttiin jonottamaan hetki ennen ku päästiin sisälle, koska järkkärit päästi sisälle joku 2 ihmistä kerrallaan, joten se ei käyny ihan kädenkäänteessä. Ilta meni tosi mukavasti ja sain jopa ilmasen drinkin kun sanoin, että mulla on lauantaina synttärit. 


Porukkaa istuskelemassa ennen juhlia

Jonna, Anna ja Josiena

Matilda ja Aga

Lähettiin Matildan kanssa kahden jälkeen takas kotiin päin, kun osa jäi viel juhlimaan. Koitettiin kysyä ihmisiltä yöbussista, mut ketään ei tuntunu tietävän koska ja mistä niitä menee. Otettiin sit kolmenjuna Altstettenin juna-asemalle(joka on runsaan viiden minsan kävelymatkan päässä) ja käveltiin siitä kämpälle. Muut juhlijat tuli vähän meiän jälkeen ja Jonna oli napannu liikennetötsän mukaansa (jostain ihmeen syystä Jonnalla on taipumusta kerätä kylttejä ja muita irtoavia osia, heh). Sitten osa porukasta alko tekemään popcornia ja kattomaan leffaa kunniattomat paskiaiset. Jotenkin oli niin surrealistinen olo et kello on neljä yöllä ja mä syön tässä popcornia ja leffa pyörii taustalla. Menin sit neljän aikaan nukkumaan ja ootin jo innolla mun synttäripäivää. Siitä lisää seuraavassa postauksessa.. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti